Usein kysyttyä

Miten kajava-terapia eroaa klassisesta hieronnasta?

Klassisessa hieronnassa käsitellään ensisijaisesti kipeytyneitä / jännittyneitä lihaksia, kun taas kajava-terapian lähtökohtana on kehon kokonaisuuden huomioiminen. Hoidossa käsitellään koko vartalo varpaista päälaelle. Kajava-terapian hierontaotteet keskittyvät etenkin jänne- ja hermoalueisiin, hermojen ja imunestekierron tyypillisiin pinnekohtiin ja pullonkauloihin (esimerkiksi nivusalueella ja kainaloissa) sekä lihasten kiinnityskohtiin ja reunoihin. Tavoitteena on tasapainottaa koko kehon toimintaa sen lisäksi, että helpotetaan akuutteja lihaksiston kipu- ja jännitystiloja.

Sopiiko kajava-terapia lapsille?

Hoitoa voidaan soveltaa aivan pienestä vauvasta lähtien.

Onko hoito kivuliasta?

Kajava-terapian hoito-otteiden ei ole tarkoitus sattua, ja hoito koetaan yleisesti hyvin rentouttavana. Jänne- ja hermoalueet ja kehonosat, joita ei tavallisesti hierota, voivat kuitenkin olla arkoja, joten otteet voivat ajoittain tuntua epämiellyttäviltä. Terapeutti osaa aina soveltaa hoidon asiakkaalle sopivaksi.

Minulla on korkea verenpaine / reuma / neurologinen sairaus / olen juuri ollut leikkauksessa, sopiiko kajava-terapia minulle?

Kajava-terapian hoito-otteita voidaan soveltaa lähes kaikenlaisiin tilanteisiin. Esimerkiksi kroonisiin kiputiloihin sekä reumaattisiin ja neurologisiin oireisiin kajava-terapialla on saatu hyvin apua. Terapia on kehitetty nimenomaan sairaalaympäristössä leikkauspotilaiden hoitoon, joten ennen ja ja jälkeen operaatioiden hoidosta on hyötyä toipumisessa.

Kenelle kajava-terapia sitten ei sovi?

Ehdottomia esteitä hoidolle ovat kuume ja akuutit infektiot.